• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

    PRZYJAZNE UCZNIOM. SZKOŁA OTWARTA NA SPOŁECZNOŚĆ LOKALNĄ.

    ŚRODOWISKO

  • slide

    LUBI SZKOŁĘ, JEST PROSPOŁECZNY,POTRAFI DOKONAĆ SAMOOCENY, UMIE ANALIZOWAĆ OBRAZ POZNANEGO ŚWIATA.

    UCZEŃ

  • slide

    KREATYWNY, SZANUJE, KOCHA I WYMAGA, MA WYSOKIE KWALIFIKACJE.

    NAUCZYCIEL

  • slide

herb orzel bialy 2012   SZKOŁA PODSTAWOWA NR 109 IM. BATALIONÓW CHŁOPSKICH 

                 03-991 Warszawa       ul. Przygodna 2   tel. 22  277 11 23              sp109 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. edu.um.warszawa.pl

OGŁOSZENIA
KONKURSY - REGULAMINY

plast muzrozneimagesCAXOZHHZ

epodr

DORADZTWO ZAWODOWE
doradztwo
 
LINKI

tn sbew mentn mko

logo wawerskie centrummiejskiinfrodztn eduwawer

Ostatnio dodane artykuły
STRONY DLA DZIECI

 

 

Jadłospis

 

Dyżur wakacyjny

 

(ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY)

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek, 7.08.2017

Śniadanie: pieczywo, parówki(2 szt.) ogórek małosolny, herbata z cytryną

                 ( pszenica, wieprzowina, )

Obiad: makaron z sosem Boloneze i żółtym serem, owoc, kompot

             ( pszenica, mleko, wieprzowina, seler )

Podwieczorek : drożdżówka z jabłkiem, jogurt

                         (pszenica, jaja, mleko)

Wtorek, 8.08.2017

Śniadanie: bułka, masło, jajecznica, wędlina, pomidor, kakao

                   (pszenica, jaja, mleko, wieprzowina)

Obiad: naleśniki z serem i musem truskawkowym, herbata z cytryną

             (pszenica, jaja, mleko )

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, sok/woda

Środa, 9.08.2017

Śniadanie: bułka, masło, wędlina, pomidor, kakao

                   (pszenica, wieprzowina, mleko )

Obiad: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka gotowana na parze

             z masłem i bułeczką, owoc

             (pszenica, jaja, wieprzowina)

Podwieczorek: serek waniliowy, sok/woda

                       ( mleko)

 

 

 

Czwartek, 10.08.2017

Śniadanie: zupa mleczna z chrupkami kukurydzianymi, kanapka

                   z wędliną i pomidorem, herbata z cytryną

                   ( mleko, pszenica, wieprzowina )

Obiad: gyros, ryż, surówka, kompot, owoc

             ( seler)

Podwieczorek: ciasteczka, jogurt

                         ( mleko, pszenica)

Piątek, 11.08.2017

Śniadanie: chleb, masło, polędwica, twarożek ze szczypiorkiem

                 i rzodkiewką, kakao

                 ( pszenica, wieprzowina, mleko)

Obiad: kotlet rybny , ziemniaki utarte z masłem , surówka

           z kiszonej kapusty, owoc, kompot

           ( pszenica, jaja )

Podwieczorek: serek waniliowy, sok/woda

                           ( mleko)

 

 

 

 

                                                                         Jadłospis                                            

 

LATO W MIEŚCIE

 

 

Poniedziałek, 7.08.2017

Obiad: makaron z sosem Boloneze i żółtym serem, owoc, kompot

                        ( pszenica, mleko, wieprzowina, seler )

Podwieczorek : drożdżówka z jabłkiem, sok/woda

                                     (pszenica, jaja,)

Wtorek, 8.08.2017

Obiad: naleśniki z serem i musem truskawkowym, herbata z cytryną

                                 (pszenica, jaja, mleko )

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, sok/woda

Środa, 9.08.2017

Obiad: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka gotowana na parze

             z masłem i bułeczką, owoc

                           (pszenica, jaja, wieprzowina)

Podwieczorek: serek waniliowy, sok/woda

                                   ( mleko)

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek, 10.08.2017

Obiad: gyros, ryż, surówka, kompot, owoc

                             ( seler)

Podwieczorek: ciasteczka, sok/woda

                           (pszenica)

Piątek, 11.08.2017

Obiad: kotlet rybny , ziemniaki utarte z masłem , surówka

            z kiszonej kapusty, owoc, kompot

                           ( pszenica, jaja )

Podwieczorek: ciasteczka, sok/woda

                               ( pszenica)

 

 

 

                    kiZAPRASZAMY od GODZINy  11.15                                                                  

Jolanta Jaworska      

Jolanta Kryskiewicz 

Beata Pogodzińska

  BOŻENNA WIERZBICKA

                   ŻYCZYMY SMACZNEGO!

 

 

 

JADŁOSPIS

DYŻUR WAKACYJNY

(ODDZIAŁ PSRZEDSZKOLNY)

 

 

 

 

 

Poniedziałek, 7.08.2017

Śniadanie: pieczywo, parówki(2 szt.) ogórek małosolny, herbata z cytryną

                  ( pszenica, wieprzowina, )

Obiad: makaron z sosem Boloneze i żółtym serem, owoc, kompot

             ( pszenica, mleko, wieprzowina, seler )

Podwieczorek : drożdżówka z jabłkiem, jogurt

                          (pszenica, jaja, mleko)

Wtorek, 8.08.2017

Śniadanie: bułka, masło, jajecznica, wędlina, pomidor, kakao

                    (pszenica, jaja, mleko, wieprzowina)

Obiad: naleśniki z serem i musem truskawkowym, herbata z cytryną

             (pszenica, jaja, mleko )

 Podwieczorek: chrupki kukurydziane, sok/woda

Środa, 9.08.2017

Śniadanie: bułka, masło, wędlina, pomidor, kakao

                   (pszenica, wieprzowina, mleko )

Obiad: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka gotowana na parze

             z masłem i bułeczką, owoc

              (pszenica, jaja, wieprzowina)

Podwieczorek: serek waniliowy, sok/woda

                        ( mleko)

 

 

 

Czwartek, 10.08.2017

Śniadanie: zupa mleczna z chrupkami kukurydzianymi, kanapka

                    z wędliną i pomidorem,  herbata z cytryną

                   ( mleko, pszenica, wieprzowina )

Obiad: gyros, ryż, surówka, kompot, owoc

             ( seler)

Podwieczorek: ciasteczka, jogurt

                         ( mleko, pszenica)

Piątek, 11.08.2017

Śniadanie: chleb, masło, polędwica, twarożek ze szczypiorkiem

                   i rzodkiewką, kakao

                  ( pszenica, wieprzowina, mleko)

Obiad: kotlet rybny , ziemniaki utarte z masłem , surówka

           z kiszonej kapusty, owoc, kompot

            ( pszenica, jaja )

Podwieczorek:  serek waniliowy, sok/woda

                           ( mleko)

 

JADŁOSPIS

LATO W MIEŚCIE

 
 

 

 

 

Poniedziałek, 7.08.2017

Obiad: makaron z sosem Boloneze i żółtym serem, owoc, kompot

                         ( pszenica, mleko, wieprzowina, seler )

Podwieczorek : drożdżówka z jabłkiem, sok/woda

                                     (pszenica, jaja,)

Wtorek, 8.08.2017

Obiad: naleśniki z serem i musem truskawkowym, herbata z cytryną

                                   (pszenica, jaja, mleko )

 Podwieczorek: chrupki kukurydziane, sok/woda

Środa, 9.08.2017

Obiad: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka gotowana na parze

             z masłem i bułeczką, owoc

                             (pszenica, jaja, wieprzowina)

Podwieczorek: serek waniliowy, sok/woda

                                   ( mleko)

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek, 10.08.2017

Obiad: gyros, ryż, surówka, kompot, owoc

                               ( seler)

Podwieczorek: ciasteczka, sok/woda

                             (pszenica)

Piątek, 11.08.2017

Obiad: kotlet rybny , ziemniaki utarte z masłem , surówka

             z kiszonej kapusty, owoc, kompot

                           ( pszenica, jaja )

Podwieczorek:  ciasteczka, sok/woda

                                ( pszenica)

 

 

 

 

 
 

 

             

              

 

       

      

 

                   

 

 

 

 

 

 

            

 

    

 
 
 

           

 

    

 
 
 
 
 
 
 

 

 

⃰   - (alergeny)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

                    

 

                              

 
 

                            

 
 
 

     

                       

 

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

                        

 

                 

 
 

     

         

 
 
 
 

                  

 

 

 

       

      

 

                          

 

 

 
        
 
 
 
 
 
 
 
     
 

 

weglowodany

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS

 LATO W MIEŚCIE

 

                             Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
                                     w Szkole Podstawowej nr 109

 

PODSTAWA PRAWNA:

  Uchwała nr XX/377/2007  Rady Miasta Stołecznego

Warszawy z dnia 20  grudnia 2007 r. z późniejszymi

zmianami (zarządzenie nr 2048/2008 i nr 1398/2011

                 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy)

 

UPRAWNIENIA DO KORZYSTANIA

ZE STOŁÓWKI:

                1. Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są: 

                     - uczniowie Szkoły Podstawowej nr 109

                     - pracownicy Szkoły Podstawowej nr 109

 

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY

           1. Dzienna wysokość opłaty za obiady w roku szkolnym 2015/2016           

                     wynosi 4,5 zł. Stawka ustalana jest każdorazowo na podstawie kalkulacji

                     kosztów produktów spożywczych.

                  2. Istnieje możliwość wykupienia niepełnego abonamentu

                      np. w wybrane dni tygodnia.

                  3. Opłaty wnosi się w okresach miesięcznych z góry w ciągu

               5 ostatnich dni roboczych miesiąca poprzedzającego miesiąc

 w którym, następuje korzystanie z  posiłków w  stołówce szkolnej,

                      np. za październik do 30 września, z wyjątkiem  września i stycznia.

                      w tych miesiącach opłaty należy dokonać w ciągu pierwszych

                      5 dni roboczych miesiąca.

                  4. W uzasadnionych przypadkach  Dyrektor Szkoły może na pisemny

                       wniosek rodzica ucznia wyznaczyć inny termin wnoszenia 

                      opłaty za korzystanie z posiłku.

                  5. Wpłaty za obiady będą przyjmowane;

                przez intendenta – w wejściu „A” do budynku szkoły

                         w godzinach 7.40 – 10,00 i 13.00- 14.30

                                             lub

                       na konto szkoły : 54 1030 1508 0000 0005 5074 3078

                       W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko , klasę do której

                       uczęszcza  dziecko  oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata. W przypadku

                       niepełnego abonamentu dodatkowo wybrane dni tygodnia. Za datę wpłaty

                       uważa się  datę wpływu przelewu na konto szkoły.

                  6. Szczegółowa  informacja o kwocie do zapłaty i godzinach

                       przyjmowania  wpłat na  następny miesiąc  wywieszana  jest

                       na tablicy szkolnej  w szatni  i u intendenta w wejściu „A” do budynku

                       szkoły oraz na  stronie  internetowej szkoły.                                                

                   7.  Dzieci, które mają nieopłacone obiady w terminie, do czasu

                   uregulowania płatności nie mogą korzystać z posiłków. 

                   8. Obiady wydawane są wyłącznie za okazaniem karty obiadowej (karnetu).

                   9. Karty obiadowe  wydaje intendent przy opłacaniu obiadów.

                        Przy terminowych wpływach przelewu, karty obiadowe będą

                         rozdawane w klasach w pierwszym dniu danego miesiąca.

                 10. Dzieci  nieobecne w pierwszym dniu danego miesiąca.

                        oraz dzieci   które  opłaciły  posiłki  w późniejszym terminie       

                        karty obiadowe odbierają osobiście u intendenta w czasie

                         wydawania obiadów.

                 11. Zagubienie lub zniszczenie  karty obiadowej spowoduje wstrzymanie                                             wydawanych posiłków do czasu wydania „DUPLIKATU KARTY”.

                         Zasady wydawania duplikatu są zamieszczone w Komunikacie

                         u intendenta szkoły w wejściu „A” do budynku szkoły.

 

ZWROTY ZA OBIADY

                1. Na podstawie  zgłoszonej rezygnacji z obiadu lub zgłoszonej nieobecności

             ucznia, zwrotowi  podlega dzienna  stawka obiadowa, za  każdy

                   prawidłowo zgłoszony dzień. Nieuzasadniona lub niezgłoszona nieobecność

               na posiłku nie podlega zwrotowi kosztów.

               2. Nieobecność lub rezygnację z posiłków w stołówce szkolnej należy

                   zgłaszać najpóźniej w pierwszym dniu nieobecności lub rezygnacji

                   do godziny 9.00  telefonicznie lub osobiście u intendenta.

                3. Obowiązek zgłaszania zbiorowych wyjazdów na wycieczki spoczywa

                 na wychowawcy klasy (3 dni przed planowanym terminem wyjazdu).

 

           4. W przypadku wpłat  dokonanych przelewem, należy skontaktować

               się z intendentem i uzgodnić kwotę odliczeń (musi ona

               być zgodna z  wcześniejszym zgłoszeniem nieobecności dziecka) 

          5. Odliczenie kwoty następuje z odpłatności na następny miesiąc.

          6. W szczególnych przypadkach, gdy uczeń lub rodzic dokonujący

              wpłaty na początku miesiąca zgłasza nieobecności w ściśle

              określonych dniach tygodnia, intendent pobiera opłatę

              pomniejszoną o kwotę za zgłoszone dni.

 

WYDAWANIE POSIŁKÓW:

             1. Obiady wydawane są w stołówce szkolnej od godz. 11.15

                 zgodnie z grafikiem  obiadowym.

             2. Stołówka szkolna wydaje posiłki pod opieką nauczyciela pełniącego dyżur.            

                       

ZASADY ZACHOWANIA SIĘ 

W STOŁÓWCE  SZKOLNEJ

       1. W czasie wydawania posiłków, w stołówce szkolnej mogą przebywać

            tylko osoby  do tego uprawnione (rodziców, dziadków, innych opiekunów

            prawnych prosimy o nie wchodzenie do stołówki). 

        2. Nad bezpieczeństwem uczniów przebywających w czasie obiadu
            w stołówce czuwają wychowawcy/opiekunowie.

        3.  W stołówce obowiązuje zmiana obuwia, zakaz wchodzenia

             w ubraniu wierzchnim.

        4.  Teczki, plecaki, tornistry należy pozostawić  poza stołówką.

        5.  Przed wejściem do stołówki  ustawiać  się w kolejce i kulturalnie

             oczekiwać na wejście.

        6.Wchodząc do stołówki należy okazać kartę obiadową.

        7. Po obiad ustawiamy się do okienka w jednej kolejce w jednym rzędzie.

        8. Od okienka ostrożnie przechodzimy z posiłkiem do wolnego miejsca

            przy stoliku.

        9. Po skończeniu jedzenia stół pozostawiamy w należytej czystości,

           a naczynia i sztućce odnosimy do wyznaczonego okienka(zmywalni).

                 10.W stołówce należy zachowywać się kulturalnie: nie prowadzić

                        głośnych rozmów, przemieszczać się wolno, spokojnie i ostrożnie

                       (nie wolno biegać, przepychać się w kolejce, podchodzić do innych stolików).

           11. Po skończonym posiłku bezzwłocznie opuszczamy stołówkę.

           12. Należy stosować się do poleceń nauczycieli dyżurujących oraz

                 personelu stołówki.

       13. Za szkody spowodowane w stołówce odpowiada uczeń,

            a finansowo jego rodzice.

                 14. O niewłaściwym zachowaniu ucznia w stołówce szkolnej

                       wychowawca lub Dyrektor będzie informował rodziców

                       lub prawnych opiekunów.      

 

 

 

2016/2017
SPECJALIŚCI

trans

tn logodobre
BIBLIOTEKA

tn emailtn zegarsowamol2

 

mol instrukcja

PODRĘCZNIKI 2017/2018
TERMINARZ

     googlek

FLUORYZACJA

fluoryzacja3

JADŁOSPIS
                           obiad 2

 

AKTYWNE PRZERWY

spiew 4382mpingpongiszachy taniec3

DZWONKI

1

8.00-

8.45

2

8.55-

9.40

3

9.50-

10.35

4

10.45-

11.30

 

obiad

 1

5

11.50-

12.35

 

obiad

 2

6

12.55-

13.40

 

obiad

 3

7

13.55-

14.40

8

14.50-

15.35

9

15.40-

16.25

10

16.30-

17.15

Tworzenie stron www
Webmaster Joomla!