• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

    PRZYJAZNE UCZNIOM. SZKOŁA OTWARTA NA SPOŁECZNOŚĆ LOKALNĄ.

    ŚRODOWISKO

  • slide

    LUBI SZKOŁĘ, JEST PROSPOŁECZNY,POTRAFI DOKONAĆ SAMOOCENY, UMIE ANALIZOWAĆ OBRAZ POZNANEGO ŚWIATA.

    UCZEŃ

  • slide

    KREATYWNY, SZANUJE, KOCHA I WYMAGA, MA WYSOKIE KWALIFIKACJE.

    NAUCZYCIEL

herb orzel bialy 2012   SZKOŁA PODSTAWOWA NR 109 IM. BATALIONÓW CHŁOPSKICH 

             03-991 Warszawa       ul. Przygodna 2   tel. sekretariat   22  277 11 23              sp109 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. edu.um.warszawa.pl

28 I 2018 r. - 8 II 2019 r.

zima-w-miescie-679x350

OGŁOSZENIA
ŚWIETLICA

tn logodobre  traslochi-balduchelli-fermo-003

22  277 11 32 klasy 1

 22   277 11 59 klasy 3-8

 PLAN ZĄJĘĆ POZALEKCYJNYCH

BIBLIOTEKA

biblioteka

STRONY DLA DZIECI

PROGRAM DLA SZKÓŁ

korw flaga uepr d sz

Ilość porcji przysługująca dziecku w ramach komponentu mlecznego

w I semestrze 2018/2019 to 40.

Dostawy komponentu mlecznego będą realizowane w okresie 12 tygodni:

  • w pierwszych sześciu tygodniach (wyszczególnione poniżej): 3 razy                w tygodniu, w dniach: poniedziałek, środa, czwartek

17-21.09.2018

24-28.09.2018

01-05.10.2018

08-12.10.2018

15-19.10.2018

22-26.10.2018

  • w drugich sześciu tygodniach (wyszczególnione poniżej): 3 oraz 4 razy          w tygodniu

05-09.11.2018

12-16.11.2018

19-23.11.2018

26-30.11.2018

03-07.12.2018

10-14.12.2018

 

Ekipa Chrumasa gotuje: pakiet materiałów edukacyjnych dla szkół uczestniczących w Programie dla szkół 

Działania edukacyjne stanowią obok udostępniania dzieciom owoców, warzyw i produktów mlecznych jeden z głównych elementów Programu dla szkół. Dzięki nim dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, w szczególności poznają korzyści diety bogatej w owoce, warzywa
i produkty mleczne, a także uczą się o ich pochodzeniu, uprawie i produkcji oraz m.in. jak postępować, aby nie marnować żywności. Szkoły podstawowe uczestniczące w Programie dla szkół zobowiązane są zrealizować co najmniej dwa działania edukacyjne w semestrze zgodnie
z zakresem i katalogiem określonym przez Ministra Edukacji Narodowej
[1].

 Mając na celu wsparcie szkół w realizacji ww. działań przygotowany został pakiet materiałów edukacyjnych, w których pojawiają się bohaterowie znanej i lubianej przez dzieci Ekipy Chrumasa, obejmujący:

  • cztery filmy edukacyjne oparte na warsztatach kulinarnych, prowadzonych przez Kucharza Pana Grzegorza Łapanowskiego, dotyczących pór roku wiosna-lato oraz jesień-zima (dwa filmy dla uczniów klas I-III oraz dwa filmy dla uczniów klas IV-V),
  • poradnik dla nauczycieli,
  • broszurę dla dzieci,
  • poradnik dla rodziców,
  • instruktaż dla szkół jak korzystać z ww. pakietu materiałów.

Materiały zostały przygotowane we współpracy z następującymi instytucjami:

  • w obszarze edukacji: Ministerstwem Edukacji Narodowej,
  • w obszarze rolnictwa: Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi,

w obszarze zdrowia: Ministerstwem Zdrowia, Instytutem Żywności i Żywienia*, Instytutem Matki i Dziecka.                                                                                           

MLEKO DOSTARCZA - Firma AGMAR

 

 

ZASADY ODBIORU, DOSTARCZENIA DO KLAS PRODUKTÓW W RAMACH PROGRAMU DLA SZKÓŁ klasy I-V

 

  1. Mleko, owoce, warzywa w ramach PROGRAMU DLA SZKÓŁ są dostarczane DO SZKOŁY najpóźniej do godziny 8.00 do wejścia bocznego szkoły.
  2. Są przechowywane do momentu odbioru PRZEZ PRACOWNIKÓW OBSŁUGI I DYŻURNYCH KLASOWYCH w pomieszczeniu obok gabinetu Pani intendentki.
  3. Produkty mleczne i warzywne sąw odpowiedniej ilości do koszyków klasowych przez pracownika obsługi NAJPÓŹNIEJ do godziny 8.30.
  4. Koszyki z produktami są roznoszone do klas I – III przez wyznaczonych pracowników obsługi przez Kierownika administracyjno – gospodarczego.
  5. Klasy IV-V odbierają produkty od godziny 9.40 – 14.00, podczas przerw międzylekcyjnych.
  6. Za odbiór produktów odpowiedzialni są DYŻURNI KLASOWI, wybrani na dany tydzień.
  7. Produkty nie odebrane do godziny 14 zostają wystawione do spożycia dla chętnych uczniów w kąciku oznaczonym PROGRAM DLA SZKÓŁ.

 

NAUCZYCIELE - WYCHOWAWCY

 

Wychowawcy klas IV – V odpowiadają za:

  1. Odbiór koszyków z produktami danego dnia przez dyżurnych.
  2. Odpowiednie spożywanie produktów przez uczniów.
  3. Realizację pakietów edukacyjnych w ramach programu.
  4. Dostarczenie do sekretariatu oryginału list klas I – z podpisami rodziców deklarujących udział dzieci w programie do końca września w celu ich archiwizacji.

 

Warszawa, 10 wrzesień 2018

2018/2019
PODRĘCZNIKI
TERMINARZ

     googlek

JADŁOSPIS
                           obiad 2
DZWONKI

 

new-gif-image-6

 

 1

8.00-

8.45

 

 

 

 2

8.55-

9.40

 

 

 

 3

9.50-

10.35

 

 

 

 4

10.45-

11.30

 

 

 

 5

11.55-

12.40

 

 

 

 6

13.05-

13.50

 

 

 

 7

14.10-

14.55

 

 

 

 8

15.05-

15.50

 

 

 

 9

15.55-

16.40

 

 

 

Ostatnio dodane artykuły
Tworzenie stron www
Webmaster Joomla!